BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

dinsdag 26 mei 2009

Kwasten wassen!

Je make up kwasten zijn een bron van bacteriën. Daarom is het heel belangrijk om je kwasten vaak te wassen! Dit kan gewoon met babyshampoo!

Ik leg jullie uit hoe je ze het beste kunt reinigen!


Wat heb je nodig?
Babyshampoo, een potje, eventueel MAC Brush Cleanser en natuurlijk vuile kwasten! Ik gebruik een badschuim van de Hammamelis lijn van Yves rocher! Als potje gebruik je het beste een leeg yoghurtpotje ofzo...


Je doet wat shampoo en water in je potje en nu kan je je kwasten beginnen 'wassen'. Verschiet niet, er komen écht veel make up resten uit!
Is je water te vuil? Neem dan gewoon nieuw water en nieuwe shampoo!
Doe dit tot je water proper blijft... Vergeet neit je kwasten goed uit te spoelen! Wat ik ook altijd doe is een beetje MAC brush cleanser op mijn kwasten spuiten.. een soort van 'conditioner'.


Zijn al je kwasten gewassen? Laat ze dan drogen op een handdoekje! Zet ze niet rechtop want zo sijpelt het resterende water in je handvat en gaat dat stuk! Ik laat ze altijd een nachtje drogen. Doe dit regelmatig en je hebt altijd heerlijk zachte kwasten!

5 reacties:

steffi zei

ik vind het vaak zo'n opgave om ze te wassen maar ja het moet hé :p

ioon zei

Zucht... Ik moet dat echt weereens doen... Rot klusje

Corien zei

Hoe laat je jouw kabuki kwasten drogen? Daar heb ik altijd moeite mee, omdat ze niet recht mogen, maar ze plat ook meer dan 90 graden omhoog staan!

Hanne zei

maar, je kan ze wel hangen met de haren naaronder hé (@ corien)

Marijke zei

ja ik ook zenne! maar meestal krijg ik rode plekjes als ik mijn kwasten niet was... dus ik moet het wel doen!
@Corien: mijn kabuki's leg ik meestal ook plat ... nog niet bij nagedacht eigenlijk ;-)