BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

zaterdag 27 maart 2010

Eucerin advies

Woensdag had ik een afspraak bij de apotheek voor een eucerin huidadvies. Er kwam dus die dag een Eucerin vertegenwoordigster langs en je kon een afspraak maken om je huid te laten testen en tips te krijgen! Als beautyaddict moet je zoiets gewoon doen! ;-)

Enkele folders met aangeduid welke producten die voor mijn huid geschikt zijn.

Mijn gezicht werd met behulp van een toestel 'gemeten'. En nee, niet in cm's ;-) het hydratatieniveau, de elasticiteit, zonnefactor en vetgehalte.

Hydratatieniveau was zeer vochtarm! Ik heb dus een enorm droge huid! Elasticiteit was prima :-) Voor zonnefactor moet ik toch spf 40 nemen en vetgehalte was heel weinig wat dus wil zeggen dat mijn huid heel droog is! Ook werd duidelijk dat ik een gevoelige huid heb, met een beetje couperose.

Met dit in het achterhoofd toonde ze mij de producten die voor mijn huid geschikt zijn.

De Aqua Porin lijn zorgt voor extra hydratie en kalmeert je gevoelige huid. De perfecte lijn voor mijn huidje.
In deze lijn heb je 2 dagcrèmes: 1 met rijke textuur en 1 met uva bescherming. Deze lijn heeft ook een oogcontourcrème die ze mij aanraade voor 's morgens te gebruiken. Om mijn roodheden te kalmeren stelde ze me de Anti Redness lijn voor. De dagcrème is enkel niet hydraterend genoeg voor mijn huid. Dus eerst deze en dan de Aquaporin aanbrengen. Als nachtcrème stelde ze mij de Anti Redness kalmerende nachtcrème voor. Een nachtcrème die de huid verlicht die last heeft van roodheden en irritaties. Perfect voor mij dus!
De huid op mijn lichaam heeft ze ook nog even getest en ook hier was het verdict te droog. Doucheolie's, anti jeuk crèmes,... werden voorgesteld. Maar ik hou het toch bij mijn InDeWatten goodies! Die verzorgen mijn huidje prima! :-)
Achteraf kreeg ik nog een toilettasje mee dat helemaal volzit met samples van producten voor mijn huidtype.

Ik kreeg samples van zonnefactors, dagcrèmes, nachtcrèmes, doucheolies,... Ook kreeg ik elk sample dubbel, zo kan ik grondig testen! En ik kreeg ook nog 2 blaarpleisters mee van Hansaplast.
Ik kan dus volop gaan uittesten. :-) Ik ben zeker van plan om deze producten fullsize te kopen, maar eerst mijn Dermalogica producten opmaken.
Ik vond deze huidanalyse heel erg interessant. Ik kreeg ook tips: het is beter dat ik mijn reinigsmelk afneem met de tonic en niet met water wabt dat droogt mijn huid uit.
Houd dus zeker in de gaten of er in jou apotheek ook niet zo'n Eucerin adviessessie is, het is zeker de moeite waard! :-)
Hebben jullie al Eucerin producten getest? Wat vinden jullie ervan?

5 reacties:

ioon zei

Super interessant!
Ik heb wel eucerin producten getest, maar nooit die afgestemd waren op mijn huid.

Ann zei

Ik heb echt geen idee of ze zo iets doen bij onze apotheek. Klinkt wel interessant.

Nathalie zei

heel leuk en nuttig zeg! Weet je of je ergens kan zien waar zulke sessies plaatsvinden? Of hangt er dan een affiche ofzo bij je apotheek (want zovaak kom ik daar eigenlijk niet).

Eva zei

Ik gebruik ook verzorgingsproducten van bij de apotheek.

Lijkt me wel interessant zo'n Eucerin advies! ;D

Marijke zei

@ioon: ja! was je tevreden over de producten?
@Ann: was heel interessant!
@Nathalie: bij mijn apotheek hing er een affiche.
@Eva: ja las het op je blog! was heel fijn!