BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

zaterdag 31 oktober 2009

Brand eens een kaarsje...

Vandaag een persoonlijk artikeltje!

Ik ben niet zo gelovig, maar dit wil ik jullie toch even vertellen.


Een tijdje geleden kreeg ik te horen dat papa lymfeklierkanker had. Er waren nog geen uitzaaiingen en de dokters geloofden er in dat hij ging genezen!

Ondertussen heeft hij 5 chemo's gehad en hebben ze opnieuw een scan genomen. En die bracht héél goed nieuws! Er is niets meer (slechts) te zien op de scan. Hij is normaal! Dit wil zeggen dat de kanker verdwenen is! Waarschijnlijk niet helemaal, maar ik vind dit toch echt goed nieuws! Hopelijk komt hij niet terug!

Maar wat ik nu zo speciaal vind...Vorig weekend heb ik in Parijs een kaarsje gebrand voor papa in de Notre Dame kerk. Zou dit geholpen hebben? Ik heb echt het gevoel van wel!

Wat denken jullie?

15 reacties:

Hanne zei

wow :D Super goed nieuws

steffi zei

oh Marijke super goed nieuws! Ik ben blij voor je (ik heb er eigenlijk koud van gekregen!). Ik geloof eigenlijk wel zo in kaarsjes laten branden. Mijn mama en oma deden dat ook altijd tijdens de examens en ik heb nooit herexamens ofzo gehad dus ik geloof dat dat op de een of andere manier toch wat extra kracht geeft. Ja sorry, stom voorbeeld igl met je papa :$.

Maaike zei

Ik ben ook niet echt 100% katholiek. Ik geloof wel in 'iets' .. maar ik kan nog niet goed thuisbrengen wat..

Ik geloof ook niet letterlijk dat als je een kaars brandt alles in orde komt, maar ik geloof wel dat wanneer je met heel je hart iets doet voor iemand ( zoals een kaars branden, een gedicht schrijven, bidden, ..wat dan ook) er wel een soort 'kracht' uitgaat van die handeling en dat wel een invloed kan hebben.

Heel idioot voorbeeld ook, maar ik kreeg van mijn vriend ooit een heel klein knuffelbeertje en hij zei een beetje lachend dat het een geluksbrenger was, en als ik het niet meenam naar mijn examens ik vast gebuisd zou zijn. Raad eens? Ik had twee jaar geleden effectief buizen op de vakken waar ik dat ding niet mee naartoe had he! Sindsdien neem ik het dan ook altijd mee.

Het belangrijkste is dat je papa terug beter is, en of het door dat kaarsje komt of niet is dan uiteindelijk maar bijzaak.

Ik ben wel steeds opgelucht als ik hoor van een genezing van lymfeklier kanker. Een vriend van mij heeft het namelijk ook, de dokters hebben er ook wel goed oog in omdat hij nog zo jong is.

Lija zei

Wat een fantastisch nieuws! Heel veel sterkte voor jullie familie en hopen op een goed herstel van je papa!

Anoniem zei

Amai heel goed nieuws Marijke, ben superblij voor jou en je papa en je familie ! Hopelijk blijft het idd zo goed gaan, maar als je erin gelooft, zal dit wel baten! xxx

Myrna.. zei

Die rotziekte! Wat een goed nieuws dat er niks slechts meer was te zien!

bes zei

goed nieuws maar dat komt heus niet door een kaarsje, ik vind bijgeloof echt zo iets raars.. geloof liever erin dat je papa gewoon sterk is

vivaglamx3 zei

Super goed nieuws Marijke! Ik ben echt blij voor jou, je papa en je familie!
Ik geloof er langs de ene kant wel in, maar langs de andere kant geloof ik (zoals Myrna al zegt) ook dat je papa sterk is en er daardoor is doorgekomen.

vivaglamx3 zei

* met Myrna bedoel ik dus Bes ;)

Marijke zei

dankje ladies!

@Maaike: wat raar van je beertje! :-)
@bes: tuurlijk geloof ik niet alleen in dat kaarsje, maar het gaf toch een goed gevoel! :-)

Anoniem zei

wow wat een super nieuws was dat! dat wordt vieren hé ^^

Saskia zei

Goed nieuws voor jouw familie en je papa. Mijn mama is in 2002 gestorven aan deze vreselijke ziekte :(

Marijke zei

@Saskia: sorry meid! vind het et erg voor je!

Esmeralda zei

Ik heb daar ook gelopen. Wat een indruk maakt die kerk op je hé !!!

Maar misschien heeft het inderdaad wel geholpen.... :)

liefs!

Marijke zei

@esmeralda: ja, zo'n mooie kerk heb ik nog nooit gezien! en eigenlijk ben ik helemaal niet gelovig, maar toch maakt deze kerk inderdaad een grote indruk! :-)